Etiket Sonuçları: bilim

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Büşra Aksöz´ün rehberliğinde 5/I sınıfında Fen Bilimleri dersinde Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme Kuvveti ünitesi kapsamında öğrencilerimiz bilimsel yöntemleri kullanarak hava direncini keşfettiler. Çalışma kapsamında öncelikle öğrencilerimizle araştırma sorusu ve hipotezler belirlendi. Ardından deneyde kullanılan değişken belirlenerek hipotezler test edildi ve sürtünme kuvvetinin etkisi grupça tartışıldı.

Eğitici ve keyifli çalışmalarından ötürü öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür eder; ilerleyen çalışmalarında başarılar dileriz.

08.01.2019 Salı günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı´na katıldık. Müdür Yardımcılarımızdan Ayşegül Gekiş ile Öğretmenlerimiz Tuğba Kevser Uysal´ın katıldığı çalıştay programı Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk´un 2023 Vizyon Belgesi konuşmasıyla başladı. Akabinde 20 farklı alanda ilçe eğitim müdürlüğümüzün ve okullarımız vizyon belgesi doğrultusunda eğitim hedefleri, ihtiyaçlar, risk durumlarının değerlendirilmesi ve önerilerden oluşan çalışma raporları düzenlendi.

20.12.2018 Perşembe günü öğretmenlerimiz Melike Nur İsa ve Şeyme Özsoy rehberliğinde hafızlık grubu öğrencilerimizle İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi´ni ziyaret ettik.

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Büşra Aksöz´ün rehberliğinde 5/I sınıfında Fen Bilimleri dersinde Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme Kuvveti ünitesi kapsamında öğrencilerimiz dinamometreyle ölçümler yapıp, ölçüm sonuçlarını raporlaştırma ve tartışma imkânı buldular. Öğrencilerimiz etkinlik sonunda dinamometrelerin yapısını ve çalışma prensiplerini kavradılar.

Tubitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Şenliği fuarı ile ilgili yapılan etkinlikleri tanıtmak için dergi çıkartmıştır.

Temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetler kapsamında yer alan TÜBİTAK Bilim Fuarları, bir yarışma etkinliği değil, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrencilerin, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşamaları amaçlamaktadır.

Her yıl katıldığımız Tübitak 4006;idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı Tübitak 4006 Bilim Fuarında sergilenmektedir.

Emeği geçen idareci, öğretmen, öğrencilerimize ve fuara ilgi gösteren katılımcılara teşekkür ederiz.