Etiket Sonuçları: kültür

20.12.2018 Perşembe günü öğretmenlerimiz Melike Nur İsa ve Şeyme Özsoy rehberliğinde hafızlık grubu öğrencilerimizle İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi´ni ziyaret ettik.

TÜGVA İstanbul Ortaokul Koordinatörlüğünde okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ortaokullar Arası Münazara Yarışması´nın Yarı Finali gerçekleştirildi. Okulumuz münazara grubu öğrencileri rakip okulumuz Şehit Muhammet Aksu Ortaokulu´na galip gelerek yarışmayı birincilikle tamamladı.

Türkçe öğretmenlerimiz Emel Yılmaz ile Ömer Faruk Özdemir´i  ve yarışmacı öğrencilerimizi tebrik eder; Kadir Topbaş Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek final yarışmasında kendilerine başarılar dileriz.

Önder İmam Hatipliler Derneği´nin düzenlemiş olduğu "Saray´da Bir Gün" projesine katıldık. Bu projeyle öğrencilerimiz Topkapı Sarayı Müdürü´nden saraya dair bilgiler edinerek dönemin saray kültürünü de öğrenmiş oldular.

06.12.2018 Çarşamba günü TÜGVA İstanbul Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ortaokullar Arası Münazara Yarışmasının II. Önelemesi gerçekleştirildi. Yarışmanın ikinci etabında Atışalanı Ortaokulu öğrencileriyle karşılaştığımız yarışmada okulumuz yarışmayı birincilikle tamamladı.

Yarışmacı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimiz Emel Yılmaz ile Ömer Faruk Özdemir´i tebrik eder; kendilerine final yolunda başarılar dileriz.

22.04.2018 Pazar günü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle Bursa´ya Doğa ve Kültür Gezisi gerçekleştirdik. Gezi kapsamında Emir Sultan Camii, Yeşil Camii, Tophane Hisarı ve Saat Kulesi, Ulu Camii, Koza Han, Gazi Orhan Camii gibi tarihi ve kültürel mekânlar ile Cumalıkızık Köyü ve Gölyazı gibi doğal mekanlar gezildi.

´Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-3/ Hz. Muhammed´in (s.a.v.) Hayatı´ konulu bilgi yarışmasında 6-J sınıfı öğrencilerimizden Funda GÖKTEKİN İstanbul İl Birinciliği ve Türkiye 23.lüğü elde ederken; 7-J sınıfı öğrencilerimzden Ayşe Serra GÜMÜŞTAKIM İstanbul İl 7.si oldu. Öğrencilerimizi ve onların yarışmaya hazırlanmasında emeği olan öğretmenimiz Recep GÖRGEÇ´i tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Türkçe öğretmenlerimizden Elif DEMİREL´in 5. sınıf öğrencileriyle  gruplar halinde hazırladığı Karagöz - Hacivat gölge oyunu Anadolumuzdaki kültürel değerlerimizi daha yakından tanımak ve hatırlamak adına canlandırıldı. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.