Kalite Takip Sistemi

Kalite Takip Sistemi (KTS), Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip türündeki okullarda yürütülen gelişim programıdır. Aşağıda listenen haberler bu program etrafında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.

Okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri arasında geleneksel çocuk oyunları şenlikleri düzenlendi. Şenliklerin planlamasında ve uygulamasında emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Müdürü Kamuran KARIŞMA başkanlığında öğretmenlerimizle  "Okulda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" kalite takip sistemi faaliyeti için bir araya gelinmiştir. Öğretmenler odasında gerçekleşen faaliyette okul içerisinde karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin getirilmesi açısından verimli geçmiştir. Öğrencilerin davranış problemleri, teneffüslerde yaşanması olasılığı olan kazalar, ders başarısı için yapılabilecekler gibi birçok konu üzerinde konuşulmuştur.

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz tarafından Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olaylar, buluş ve gelişmemelerle ilgili araştırmalar yapmışlardır. Aynı zamanda İlimizde yapılan Teknofest etkinliğine katılarak gözlemleme şansları olmuştur. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Rami Kışla Kütüphanesi'nde Yazma Eserler, Rami Kütüphane Müzesi ve Sergi Salonlarını öğrencilerimizle gezdik. Türkiye’nin ilk Biosphere Sürdürülebilir Müze Sertifikası’na sahip yapısı olan Rami Kütüphanesi hakkında bilgi edindik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik 5. sınıflarımızda "Kitaplardan Korkan Çocuk" adlı kitabı

okuyup öğrencilerimizle tiyatrosal canlandırma etkinliği gerçekleştirdik.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

İmam Hatip Ortaokullarının sunduğu imkanlar ve imam hatip okullarının program çeşitliliği  ve imam hatip Liselerin sunduğu imkanları içeren bilgilendirici broşür hazırlanmış ve velilerimize tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzun koridorları tarihi dokulara ve değerler eğitimine uygun olarak süsleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin gün içerisinde en çok inip çıktıları alan olan merdivenlerde bulunan koruma alana hadisler asılarak öğrencilerimizde gizil öğrenmelere yer verilmiştir. Emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bİlgisi Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri tarafından sınıflarda mani yazma yarışması düzenlendi. En güzel maniler seçildi ve sınıflarda sergilendi. Emeği geçen Türkçe öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bilişim Öğretmenimiz Melih Sivrioğlu tarafından zoom üzerinden e-okul, mebbis,eba uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokulları.meb.gov.tr hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web sitelerinin tanıtımları öğretmenlerimize gerçekleştirilmiştir. Emekleri için öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ortaokul son sınıf öğrencilerimize okul rehber öğretmenimiz Seda GENÇLER genel ve mesleki liselerin tanıtımını gerçekleştirlmiştir.  Öğrencilerimize yapmış olduğu bilgilendirme seminerinden dolayı öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Akademik rehberlik çalışmaları doğrultusunda 8. sınıf öğrencilerimizle lise tanıtım günleri kapsamında lise ziyaretleri yapılmıştır.  Okul rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferinin 108. yılında Türk kahraman ecdadımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Kahraman şehitlerimiz için sınıflarımızda hatimler okunmuştur. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğretmenlerimize kendilerini geliştirecek ve mesleklerine katkı sağlayacak güvenli internet kullanımı, kelime işlemci kullanımı ve olumlu düşünme becerileri seminerleri ve kursları düzenlenmiştir.

Mrt

Hayırda Yarışanlar Etkinliği kapsamında afet bölgesindeki vatandaşlarımıza ramazan kolileri hazırladık. Katkı sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan Ayı boyunca bir ayet, bir hadi, bir dua, bir esma etkinliği başlatıldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi zümre başkanımız Sedanur Kemer'in yürüttüğü etkinlik kapsamında din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine giren öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle sırasıyla okul giriş panomuz hergünün anlam ve önemine göre değiştirilecektir. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.